"Na jó. Legyen. Kiadom a szupertitkos receptemet" - kezdetű drámai sóhajjal adta át féltve őrzött receptjét első vendég publikálónk. Mindenki számára ismerős a helyzet, amikor összejön a család egy nagy ünnepre és mindenki hozza a maga kis specialitását, amit bárki megtudna a hétköznapokban is csinálni, de az nem olyan. Tipikusan a tiramiszu is így járt kis családunkban, kizárólagos elkészítési joga csak a nővérek gyöngyének van és kész. Így az olvasók kiváltságos helyzetben vannak, hogy ezennel birtokába kerülhetnek a nagy titoknak, az évekig mélyen elhallgatott trükköknek és fogásoknak.
Íme, a tiramisu elkészítési módja:
1. főzz egy nagyon erős feketekávét, és annyi rumot öntsél bele, amennyit jónak látsz:) (nem aromát, igazi rumot!!)
2. 4 db tojás fehérjét verjél kőkemény habbá
3. a fél kg mascarpone krémsajtot kézi habverővel keverd össze a 4 tojás sárgájával, és 10 dkg porcukorral (ha Anya is eszik belőle, akkor 5 dkg porcukor és 5 dkg édesítő)
4. a felvert habot fakanállal óvatosan forgasd bele a mascarpones kotyvalékba és a kész terméket próbáld nem megkóstolni, mert garantált hogy nem marad belőle
5. a babapiskótákat szépen fektesd egymás mellé egy üvegtál aljába, és locsold meg a rumos kávéval. Én azt sem szoktam bánni, ha kicsit megszalad a kezem, és összegyűlik a tál aljában egy kis lötty, mert van a családomnak olyan része, aki másnap kifejezetten ezt a kávé-rumos-krémes trutyit szereti:)
6. a kávés babapiskótákra kenjél egy réteg krémet, arra pedig újra babapiskóta jön. Itt sem maradhat ki a kávé, de ezt én már kiskanállal szoktam rácsöpögtetni, nehogy nagyon elázzon a krém. Addig rétegezni, amíg tartanak az alapanyagok, mindegy, hogy a tetejére mi kerül.
7. lehunyt pillákkal és mámoros arccal most akkor már ki lehet nyalogatni a krémes tálat - nálam mosogatni sem kell utána:)
8. az egészet berakni a hűtőbe, lelakatolni és őrt állítani mellé másnapig
9. fogyasztás előtt megszórni igazi kakaóval, nem a cukros fajtával
A siker garantált!!!!!!!
Megjegyzésem: sok múlik a babapiskótán. Van az olcsóbb fajta, ami eleve kristálycukorba van forgatva, az soha nem fog megpuhulni és mindig ropog az ember foga alatt. Aztán van a drágábbik, aminek a dobozán pont egy tiramisu van, na azt találták ki erre:)