Had főzzek ma neked

Teheted bárhogy a szépet, a szívéhez a legrövidebb út a gyomrán át vezet! Lehetsz bármennyire is a világ "császárnője", a saját "Istenlábadat" a legkönnyebben így tudod elcsábítani. Az élet és a kényeztetés nem áll meg a reggelire megkent pirítósnál! Süss neki, és ha tehetitek süssetek együtt!

Friss topikok

  • Piroska2: Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit. Én is hasonlóan csinálom, csak ... (2009.06.11. 18:28) Tiramisu a la Kati
  • mb: hmm (2008.06.04. 16:38) Epres - joghurtos muffin

Linkblog

Archívum

Epres - joghurtos muffin

2008.05.28. 20:50 - mislerbeatrix (törölt)

Igen, ez most kísértetiesen hasonlít az epres-joghurtos tortához, de azzal ellentétben a muffin remek reggeli és tízórai is lehet. (Persze egyeseknél a torta is lecsúszik ezekben az időpontokban.)



Hozzávalók:

40 dkg eper
26 dkg porcukor
24 dkg margarin
4 tojás sárgája
4 tojás habja
3 dl eperjoghurt (nem ivó!)
1 dl tej
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
valamilyen likőr

Elkészítés:

A porcukrot keverjük szokás szerint habosra a margarinnal és tojás sárgájával, majd lazítás képen jöhet a tej és a likőr. (Az eperhez jól megy a kókusz likőr, de igazából bármilyen enyhén szeszes likőr jó lesz.) A sütőporral összekevert lisztet így már jól felveszi a tészta, de ha sűrű lenne lassan hozzáadhatjuk a joghurtot. Végül a negyedekbe vágott eper jön és a tojás habja kanállal beleforgatós módszerrel. Ha nincs otthon éppen muffin sütő papír, akkor sem kell elhalasztani a sütést, csak egyenként mindegyik muffin formát vajazzuk és lisztezzük ki egy kicsit. Evőkanállal adagoljuk bele a tésztát a muffin sütőbe (kb. laposan legyen tele a mélyedés.) és ízlés szerint díszítsük a tetejét. Részemről az olajos magvakat részesítem előnyben (földi mogyoró, dió), de a tészta közepébe csöppentett eperlekvár se rossz. A sütésmódszer hasonló: 150 fokon, csak 20 perc után nézünk be és amíg aranybarna nem lesz, vagy míg ki nem állja a fogpiszkáló próbát.


A bejegyzés trackback címe:

https://recepteink.blog.hu/api/trackback/id/tr34492449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása