Csokis piskóta, csoki krémmel, csokimázzal a tetején. Ez az a süti, aminek mindig sikere van, legalábbis Gombóc Artúrnál biztos. Nem egy ördöngös dolog és nagyon mutatós plusz nem kell aranyárat fizetni érte a sütispultnál.
Hozzávalók:
9 tojás sárgája
9 tojás fehérje
9 kanál porcukor
4 1/2 evőkanál liszt
4 1/2 evőkanál kakaó
1 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
1 csomag por csokipudig
3 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
20 dkg margarin
Elkészítés:
Végy egy kövér ludat....
A kilenc tojás fehérjét felverjük kemény habnak. Egy külön tálba a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd a lisztet, sütőport, kakaót is lassan hozzáadhatjuk. Ha nagyon sűrű a massza egy kicsit belekeverhetünk a habból is, de azt inkább a végén kanállal forgassuk bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük. (Mivel kakaós, előny a fogpiszkálós ellenőrzés. Az első 20 perc után szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha ráragad a tészta, akkor még hagyjuk sülni.)
A krémhez először főzzük meg a csokipudingot 3dl tejben, 3 evőkanál cukorral. Ha sűrűre felforrt, húzzuk le a tűzről és pár percet várjunk, majd forgassunk bele kanállal egy tojás sárgáját. Nagyon fontos, hogy ezután teljesen hidegre hűtsük ki a pudingot. Ha már szinte vágni lehet, akkor kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a margarint, porcukrot, kakaót és jól, teljesen simára keverjük össze robotgéppel. (Ha ne adj Isten túl kemény lett a puding és csomós a krém, akkor lehet próbálkozni botturmixszal.)
Ha megsült a piskóta kenjük rá a krémet és ha jót akarunk magunknak, tegyük be vagy ki valahova, ahol hűvös van, hogy szilárduljon meg a krém. A csokimázhoz teszek fel egy kis lábasba vizet forrni és fölé helyezek egy lábast, ami rápasszol. Ide helyezem el a fekete táblacsokit (általában másfél tábla vagy kettő elég) és felolvasztom. Amikor teljesen olvadt, leveszem és egy evőkanál étolajat és két evőkanál forró vizet löttyintek hozzá. (Figyelem: külön-külön keverjük hozzá ezt a kettőt és mindegyiket gyors, sűrű mozdulatokkal keverjük bele és ne pánikoljunk, ha a víz összekapja és olyan lesz mint a túró. Csak keverjük és tükörsíma lesz.) Egy nagy kés segítségével egyenletesen kenjük rá a krémre a csokimázat.(Jó, ha viszonylag gyorsan dolgozunk vele, mert hamar megszilárdul...remélhetőleg.) Ha megszilárdul a csoki egyforma kockákat vágunk a sütiből és ezeket átlósan elvágjuk, hogy háromszöget kapjunk.
A kilenc tojás fehérjét felverjük kemény habnak. Egy külön tálba a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd a lisztet, sütőport, kakaót is lassan hozzáadhatjuk. Ha nagyon sűrű a massza egy kicsit belekeverhetünk a habból is, de azt inkább a végén kanállal forgassuk bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük. (Mivel kakaós, előny a fogpiszkálós ellenőrzés. Az első 20 perc után szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha ráragad a tészta, akkor még hagyjuk sülni.)
A krémhez először főzzük meg a csokipudingot 3dl tejben, 3 evőkanál cukorral. Ha sűrűre felforrt, húzzuk le a tűzről és pár percet várjunk, majd forgassunk bele kanállal egy tojás sárgáját. Nagyon fontos, hogy ezután teljesen hidegre hűtsük ki a pudingot. Ha már szinte vágni lehet, akkor kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a margarint, porcukrot, kakaót és jól, teljesen simára keverjük össze robotgéppel. (Ha ne adj Isten túl kemény lett a puding és csomós a krém, akkor lehet próbálkozni botturmixszal.)
Ha megsült a piskóta kenjük rá a krémet és ha jót akarunk magunknak, tegyük be vagy ki valahova, ahol hűvös van, hogy szilárduljon meg a krém. A csokimázhoz teszek fel egy kis lábasba vizet forrni és fölé helyezek egy lábast, ami rápasszol. Ide helyezem el a fekete táblacsokit (általában másfél tábla vagy kettő elég) és felolvasztom. Amikor teljesen olvadt, leveszem és egy evőkanál étolajat és két evőkanál forró vizet löttyintek hozzá. (Figyelem: külön-külön keverjük hozzá ezt a kettőt és mindegyiket gyors, sűrű mozdulatokkal keverjük bele és ne pánikoljunk, ha a víz összekapja és olyan lesz mint a túró. Csak keverjük és tükörsíma lesz.) Egy nagy kés segítségével egyenletesen kenjük rá a krémre a csokimázat.(Jó, ha viszonylag gyorsan dolgozunk vele, mert hamar megszilárdul...remélhetőleg.) Ha megszilárdul a csoki egyforma kockákat vágunk a sütiből és ezeket átlósan elvágjuk, hogy háromszöget kapjunk.