Had főzzek ma neked

Teheted bárhogy a szépet, a szívéhez a legrövidebb út a gyomrán át vezet! Lehetsz bármennyire is a világ "császárnője", a saját "Istenlábadat" a legkönnyebben így tudod elcsábítani. Az élet és a kényeztetés nem áll meg a reggelire megkent pirítósnál! Süss neki, és ha tehetitek süssetek együtt!

Friss topikok

  • Piroska2: Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit. Én is hasonlóan csinálom, csak ... (2009.06.11. 18:28) Tiramisu a la Kati
  • mb: hmm (2008.06.04. 16:38) Epres - joghurtos muffin

Linkblog

Archívum

Epres - joghurtos torta

2008.05.18. 11:26 - mislerbeatrix (törölt)


Ez a tipikus "Dallas-néző" torta. Mert gyorsan elkészül (Nem maradunk le senkinek  a feltámadásáról.), könnyű a joghurt miatt, tehát nem hízunk el (Nem kell Pamela alakját irigyelnünk). 

  Hozzávalók:


  4 tojás sárgája
  4 tojás fehérje
  18 dkg porcukor
  14 dkg liszt
  10 dkg margarin
  1/2 csomag sütőpor
  1 csomag vanília porpuding
  3 evőkanál kristálycukor
  3dl tej
  3 dl eperjoghurt
  4 evőkanál eperlekvár
  1/2 kg eper



Elkészítése:

Két tálba elválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Először verjük fel a fehérjét kemény habnak (Ilyenkor nem akadály, ha nem kerül bele se tojáshéj, se maradék sárgája, mert akkor a film kezdetére sem verjük fel a habot.) A porcukrot és margarint hozzáadjuk a tojássárgájához és addig keverjük a robotgéppel (amíg le nem szakad a karunk), míg egy kicsit kifehéredik a massza. A sütőport és a lisztet összekeverve még hozzáadjuk, ha túl sűrű kicsit lehet belekanalazni a habból is, nehogy leégjen a habverő motorja (tapasztalatból mondom). Ha kész, a maradék habot fakanállal bele kell forgatni. Ízlés szerinti tortaformába öntjük (Mindegy, hogy gyümölcstorta vagy sima közepes kerek tortaforma), természetesen előtte margarinnal és liszttel ki kell kenni (Ez különösen a recés oldalú tortaformánál buli) Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, de aki be tudja saccolni az aranybarna színt, az már előbb is kiveheti, ha eléri ezt az állapotot. (Nagyon fontos, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a magasra felfújódott torta feletti örömtáncunk közepette palacsinta laposra fog szétesni a piskóta. Igen, a pasikban is tudatosítani kell ezt a szabályt.)

A porpudingot 3 dl tejben 3 evőkanál kristálycukorral elkeverjük egy lábasban és folyamatos kavarás közben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a joghurttal, lekvárral eperdarabokkal robotgép segítségével simára keverjük. A piskóta elkészülte után ráöntjük a tetejére. Ha maradt eper, a tetejét díszíthetjük vele, de bármilyen gyümölcs megteszi. Nagyon kellemes, ha fogyasztás előtt, legalább egy órára hűtőbbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://recepteink.blog.hu/api/trackback/id/tr78475116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása