Had főzzek ma neked

Teheted bárhogy a szépet, a szívéhez a legrövidebb út a gyomrán át vezet! Lehetsz bármennyire is a világ "császárnője", a saját "Istenlábadat" a legkönnyebben így tudod elcsábítani. Az élet és a kényeztetés nem áll meg a reggelire megkent pirítósnál! Süss neki, és ha tehetitek süssetek együtt!

Friss topikok

  • Piroska2: Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit. Én is hasonlóan csinálom, csak ... (2009.06.11. 18:28) Tiramisu a la Kati
  • mb: hmm (2008.06.04. 16:38) Epres - joghurtos muffin

Linkblog

Archívum

Tiramisu a la Kati

2008.06.09. 15:11 - mislerbeatrix (törölt)

"Na jó. Legyen. Kiadom a szupertitkos receptemet" - kezdetű drámai sóhajjal adta át féltve őrzött receptjét első vendég publikálónk. Mindenki számára ismerős a helyzet, amikor összejön a család egy nagy ünnepre és mindenki hozza a maga kis specialitását, amit bárki megtudna a hétköznapokban is csinálni, de az nem olyan. Tipikusan a tiramiszu is így járt kis családunkban, kizárólagos elkészítési joga csak a nővérek gyöngyének van és kész. Így az olvasók kiváltságos helyzetben vannak, hogy ezennel birtokába kerülhetnek a nagy titoknak, az évekig mélyen elhallgatott trükköknek és fogásoknak.

 

Íme, a tiramisu elkészítési módja:

 

1. főzz egy nagyon erős feketekávét, és annyi rumot öntsél bele, amennyit jónak látsz:) (nem aromát, igazi rumot!!)

2. 4 db tojás fehérjét verjél kőkemény habbá

3. a fél kg mascarpone krémsajtot kézi habverővel keverd össze a 4 tojás sárgájával, és 10 dkg porcukorral (ha Anya is eszik belőle, akkor 5 dkg porcukor és 5 dkg édesítő)

4. a felvert habot fakanállal óvatosan forgasd bele a mascarpones kotyvalékba és a kész terméket próbáld nem megkóstolni, mert garantált hogy nem marad belőle

5. a babapiskótákat szépen fektesd egymás mellé egy üvegtál aljába, és locsold meg a rumos kávéval. Én azt sem szoktam bánni, ha kicsit megszalad a kezem, és összegyűlik a tál aljában egy kis lötty, mert van a családomnak olyan része, aki másnap kifejezetten ezt a kávé-rumos-krémes trutyit szereti:)

6. a kávés babapiskótákra kenjél egy réteg krémet, arra pedig újra babapiskóta jön. Itt sem maradhat ki a kávé, de ezt én már kiskanállal szoktam rácsöpögtetni, nehogy nagyon elázzon a krém. Addig rétegezni, amíg tartanak az alapanyagok, mindegy, hogy a tetejére mi kerül.

7. lehunyt pillákkal és mámoros arccal most akkor már ki lehet nyalogatni a krémes tálat - nálam mosogatni sem kell utána:)

8. az egészet berakni a hűtőbe, lelakatolni és őrt állítani mellé másnapig

9. fogyasztás előtt megszórni igazi kakaóval, nem a cukros fajtával

A siker garantált!!!!!!!

 

Megjegyzésem: sok múlik a babapiskótán. Van az olcsóbb fajta, ami eleve kristálycukorba van forgatva, az soha nem fog megpuhulni és mindig ropog az ember foga alatt. Aztán van a drágábbik, aminek a dobozán pont egy tiramisu van, na azt találták ki erre:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://recepteink.blog.hu/api/trackback/id/tr96511256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piroska2 2009.06.11. 18:28:27

Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit.
Én is hasonlóan csinálom, csak azzal a különbséggel, hogy a magam sütötte rendes piskótát használom babapiskóta helyett csíkokra vágva a krémrétegeket megszórom keserű kakaóval és a kávéba amarettót öntök. Próbáld ki. Garantált a siker. Üdv.Piroska.