Had főzzek ma neked

Teheted bárhogy a szépet, a szívéhez a legrövidebb út a gyomrán át vezet! Lehetsz bármennyire is a világ "császárnője", a saját "Istenlábadat" a legkönnyebben így tudod elcsábítani. Az élet és a kényeztetés nem áll meg a reggelire megkent pirítósnál! Süss neki, és ha tehetitek süssetek együtt!

Friss topikok

  • Piroska2: Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit. Én is hasonlóan csinálom, csak ... (2009.06.11. 18:28) Tiramisu a la Kati
  • mb: hmm (2008.06.04. 16:38) Epres - joghurtos muffin

Linkblog

Archívum

Somlói galuska

2008.06.09. 15:56 - mislerbeatrix (törölt)

Hozzávalók:

 

Piskóta (sima)

4 tojás sárgája, habja

28 dkg porcukor

4 evőkanál hideg víz

23 dkg liszt

1 csomag sütőpor

 

Piskóta (kakaós)

Ugyan az, mint a sima piskótánál, csak a liszt 20 dkg + 3 dkg keserű kakaó.

 

Töltelék:

5dl tej

1 csomag vanília puding

1 üveg baracklekvár

gyümölcs

keserű kakaó

víz

porcukor

rum

 

Elkészítés:

 

Sütünk egy sima és egy kakaós piskótát. Először a tojássárgáját keverem össze a porcukorral, míg ki nem fehéredik, aztán teszem hozzá a vizet. Így egy kicsit hígabb lesz, tehát jöhet a sütőporral összekevert liszt. Végül beleforgatom fakanállal a felvert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe megsütjük.

Ha kész a piskóta, akkor megfőzzük a porpudingot 5dl tejben 3 evőkanál kristálycukorral. Miután rummal jól meglocsoltuk a sima piskótát és baracklekvárral is vastagon megkentük, jöhet rá a puding és mindezt egy ügyes kézmozdulattal be kell fedni a kakaós piskótával. A tetejének sem árt a rumos locsolás. Természetesen aki szereti mazsolát és gyümölcsöket, az keverhet a puding közé egy keveset. Ha kihűlt, fagyi kanállal vagy pogácsaszaggatóval szépen lehet adagolni. Tejszínhabbal és csokimázzal az igazi. A csokimázhoz összekeverem a keserűkakaót és a porcukrot egy lábasban (A mennyiségről nehéz nyilatkozni kb.: 5 evőkanál cukorhoz 2 evőkanál kakaó, de igazából ízlés kérdése). Hozzáöntünk nagyon óvatosan hidegvizet, de csak annyit, amiben el lehet folyósra keverni a masszát. (Nem jó ha túl fel van vizezve.) És lassú tűzön forraljuk fel, amint bugyorog le lehet kapcsolni és a kár forrón a sütire önteni.

Aki kedvet érez hozzá, természetesen tudja cifrázni a dolgokat, ha mondjuk diósan vagy mákosan süti meg a piskótát. (Annyi a trükk, hogy ha 23 dkg a liszt, akkor fele legyen a dió és fele a liszt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://recepteink.blog.hu/api/trackback/id/tr44511357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.