Had főzzek ma neked

Teheted bárhogy a szépet, a szívéhez a legrövidebb út a gyomrán át vezet! Lehetsz bármennyire is a világ "császárnője", a saját "Istenlábadat" a legkönnyebben így tudod elcsábítani. Az élet és a kényeztetés nem áll meg a reggelire megkent pirítósnál! Süss neki, és ha tehetitek süssetek együtt!

Friss topikok

  • Piroska2: Nagyon jó ez a recept, és nem csodálom, hogy őrizni kell a sütit. Én is hasonlóan csinálom, csak ... (2009.06.11. 18:28) Tiramisu a la Kati
  • mb: hmm (2008.06.04. 16:38) Epres - joghurtos muffin

Linkblog

Archívum

Lúdláb

2008.05.28. 20:16 - mislerbeatrix (törölt)

Csokis piskóta, csoki krémmel, csokimázzal a tetején. Ez az a süti, aminek mindig sikere van, legalábbis Gombóc Artúrnál biztos.  Nem egy ördöngös dolog és nagyon mutatós plusz nem kell aranyárat fizetni érte a sütispultnál.

 

Hozzávalók:

9 tojás sárgája
9 tojás fehérje
9 kanál porcukor
4 1/2 evőkanál liszt
4 1/2 evőkanál kakaó
1 1/2 csomag sütőpor

Krémhez:

1 csomag por csokipudig
3 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
20 dkg margarin

Elkészítés:

Végy egy kövér ludat....
A kilenc tojás fehérjét felverjük kemény habnak. Egy külön tálba a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd a lisztet, sütőport, kakaót is lassan hozzáadhatjuk. Ha nagyon sűrű a massza egy kicsit belekeverhetünk a habból is, de azt inkább a végén kanállal forgassuk bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük. (Mivel kakaós, előny a fogpiszkálós ellenőrzés. Az első 20 perc után szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha ráragad a tészta, akkor még hagyjuk sülni.)

A krémhez először főzzük meg a csokipudingot 3dl tejben, 3 evőkanál cukorral. Ha sűrűre felforrt, húzzuk le a tűzről és pár percet várjunk, majd forgassunk bele kanállal egy tojás sárgáját. Nagyon fontos, hogy ezután teljesen hidegre hűtsük ki a pudingot. Ha már szinte vágni lehet, akkor kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a margarint, porcukrot, kakaót és jól, teljesen simára keverjük össze robotgéppel. (Ha ne adj Isten túl kemény lett a puding és csomós a krém, akkor lehet próbálkozni botturmixszal.)
Ha megsült a piskóta kenjük rá a krémet és ha jót akarunk magunknak, tegyük be vagy ki valahova, ahol hűvös van, hogy szilárduljon meg a krém. A csokimázhoz teszek fel egy kis lábasba vizet forrni és fölé helyezek egy lábast, ami rápasszol. Ide helyezem el a fekete táblacsokit (általában másfél tábla vagy kettő elég) és felolvasztom. Amikor teljesen olvadt, leveszem és egy evőkanál étolajat és két evőkanál forró vizet löttyintek hozzá. (Figyelem: külön-külön keverjük hozzá ezt a kettőt és mindegyiket gyors, sűrű mozdulatokkal keverjük bele és ne pánikoljunk, ha a víz összekapja és olyan lesz mint a túró. Csak keverjük és tükörsíma lesz.) Egy nagy kés segítségével egyenletesen kenjük rá a krémre a csokimázat.(Jó, ha viszonylag gyorsan dolgozunk vele, mert hamar megszilárdul...remélhetőleg.) Ha megszilárdul a csoki egyforma kockákat vágunk a sütiből és ezeket átlósan elvágjuk, hogy háromszöget kapjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://recepteink.blog.hu/api/trackback/id/tr16492365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.